Masivní požáry ohrožují 30 000 barelů plutonia v zařízení jaderných zbraní v Novém Mexiku

Přidejte se do naší facebookové skupiny Free Pub a pojďte s námi diskutovat :o)


(NaturalNews) Hrozí radioaktivní katastrofa z toho, co vypadá na největší požár ve státě Nové Mexiko v historii – a stupňuje se, jak větry a sucho podněcují plameny na 50 metrech uvnitř Los Alamos National Laboratory (LANL), domově první atomové bomby.

Zaměstnanci tvrdí, že v současné době není žádný oheň v laboratoři na 36 čtverečných mílích, ale celé město Los Alamos s 11 000 obyvateli Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) evakuovala a je nyní v radiační pohotovosti v této oblasti.

V neděli masivní požár spálil už téměř 145 čtverečných mil země v Novém Mexiku, což je jen o několik stovek akrů méně, než masivní požár Dry Lake, která se přehnal přes Gila National Forest v roce 2003.

Ale současná blízkost požáru jadernému zařízení je obzvlášť znepokojující, protože tam je uloženo asi 30 000 sudů radioaktivního plutonia, které podle některých zpráv nejsou dobře chráněny.

„Panuje obava, že se tyto sudy tak rozpálí, že prasknou,“ řekla Joni Arends, výkonná ředitelka organizace Znepokojení občané pro jadernou bezpečnost (Concerned Citizens for Nuclear Safety). „To by tento toxický materiál vytvořil oblak. Je to starost pro všechny.“

EPA nyní monitoruje radioaktivitu obřího sloupu dýmu, který se vytvořil a rozšířil po celém území jako výsledek požáru. Vzhledem k tomu, že jaderného zařízení samo provedlo bezpočet jaderných pokusů, někteří odborníci tvrdí, že jaderná kontaminovaná zemina, může být také narušena požárem a uvolnit smrtelný radioaktivní odpad do oblak.

LANL úředníci tvrdí, že vše je pod kontrolou, a že je výbuch sudů s jaderným odpadem je nepravděpodobný. Hasiči vypálením vytvořili mrtvou zónu mezi jaderným zařízením a požárem a doufají, že tím zabrání přiblížení požáru.

Překlad článku Massive wildfires threaten to ignite 30000 barrels of plutonium waste at New Mexico nuclear weapons facility, EPA on radiation alert
http://www.naturalnews.com/032871_wildfires_plutonium.html

Jedná se o požár Las Conchas Fire: http://en.wikipedia.org/wiki/Las_Conchas_Fire

Další informace zde: https://www.facebook.com/notes/ronnie-ortiz/nuclear-concerns-losalamoslos-conchas-fire/10150246577933010

a zde: http://theintelhub.com/2011/06/27/los-alamos-fire-and-30000-barrels-of-plutonium-perfect-cover-for-nuclear-false-flag-operation/

pošli na vybrali.sme.sk

TopČlánky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *