(Free Pub) Aby shnilé maso vypadalo jako čerstvé, tak se v masném průmyslu v mnoha zemích maso ošetřuje vysoce toxickým plynem. Ve skutečnosti je 70 procent veškerého hovězího a kuřecího masa ve Spojených státech a Kanadě upravováno jedovatým plynem známým jako oxid uhelnatý.
Oxid uhelnatý (CO) je plyn jedovatý, bezbarvý, bez zápachu a bez chuti, který v podstatě nahrazuje kyslík v krvi. Když jsou lidé vystaveni vyšším úrovním CO, začíná jeho škodlivý vliv, když se naváže na molekulu, která kyslík rozváží (hemoglobin). Nižší úrovně expozice vedou k bolesti hlavy, zmatenosti, únavě a nevolnosti, zatímco vyšší úroveň expozice může vést k bezvědomí, smrti nebo k dlouhodobým negativním neurologickým účinkům.
Aby maso zůstat čerstvé, musí být pod určitou teplotu. Dokonce jen několik stupňů nad touto teplotou může vést k růstu bakterií a znehodnocení. Kromě toho prodejci v obchodech s potravinami čelí výzvě znát aktuální teplotu masa, protože UV záření z vitríny proniká obalem. Jako řešení se masný průmysl rozhodl použít oxid uhelnatý pro atmosférický obal, který prodlužuje trvanlivost. Je to také jeden z důvodů, proč má maso jasně červenou barvu, i když je zkažené.
Bakterie C. perfringens je třetí nejčastější příčinnou onemocnění z potravin a bylo zjištěno, že se množí v mase, které je považováno za čerstvé. Okolo poloviny z testovaných čerstvých masových produktů měly pozitivní výsledky při testech na tuto bakterii, i když nebyly prošlé. Všechny tyto kontaminované produkty měly atmosferický obal s oxidem uhelnatým.
Přestože maso samo o sobě má mnoho prospěšných vlastností, tak procesy, kterými většina masa prochází, jsou důvodem k obavám. Navíc dostávají konvenčně chovaná zvířata injekce s růstovými hormony, jsou krmeny antibiotiky a geneticky modifikovanou pšenicí – to vše se dostává potravinovým řetězcem až k člověku. Použití antibiotik vytváří bakterie odolné vůči nim, růstové hormony způsobují zdravotní problémy kvůli narušení hormonální rovnováhy. Po celou dobu tato zvířata konzumují život ohrožující geneticky modifikované obilí, které by jinak nikdy ve volné přírodě nejedly.
V dnešní době je důležité znát procesy, úpravy a toxické přísady přidávané do masa a dalších potravin. Označování geneticky modifikovaných potravin je absolutní nutností, stejně tak jako zveřejnění složek potravin a procesů, kterými prochází předtím, než skončí v rukou spotřebitele.
Překlad článku Consumers Ingesting Mystery Meat Treated with Poisonous Gas
http://naturalsociety.com/consumers-ingesting-mystery-meat-treated-with-poisonous-gas/
Free Pub najdete i na Facebooku, stačí se stát fanouškem facebookové skupiny Free Pub.
Chcete-li být denně informováni odkazy na téma survival, soběstačnost, jak přežít ekonomickou krizi či jaderný útok, apod., přidejte se k FB stránce PŘEŽIJEME.
Zajímáte-li se o problematiku zdraví, zdravé výživy apod., pak se přidejte k facebookové stránce Zdravie a zdravá výživa.
Chcete se být ochráněni před manipulací a propagandou? Chcete odhalovat lži? Pak se přidejte k naší facebookové stránce Lži, podvody, propaganda.